Инфо

15. новембар 2012.15. нов 2012.

НАГРАЂЕНА „СИГУРНА КОАЛИЦИЈА НА ЊИВИ“

У Клубу посланика Скупштине Војводине прошлог петка, 9. новембра, Тањи Димитрић Мијаиловић, новинарки РТС Шабац, по четврти пут додељена златна медаља ТВ фестивала „Прес витез 2012“у категорији информативних програма
Осамнаесточлани жири престижног ТВ фестивала „Прес витез 2012“ године по седми пут доделио је награде новинарима, сниматељима и монтажерима информативног и документарног програма. Од 150 радова у најужи избор ушао је 41. Како стоји у образложењу жирија новинарка РТС Шабац, Тања Димитрић Мијаиловић, „као зрели козериста успело приказује нарави наших простора, тј. на ведар начин врло озбиљно критикује друштвене проблеме. Прича о селу Очаге са сто кућа, у којем гласачку кутију чува педесет људи, остаће универзално сведочанство о тренутку у којем живимо“.
-Четири златне медаље су и част у новинарској професји али и обавеза јер се онда у сваком наредном периоду, наравно, очекују јако добре приче. Ова ми је посебно драга зато што је настала у тренутку. Настала је на дан избора и морала је бити урађена јако брзо. А шта је суштина? Суштина је да смо успели да пренесемо како се генерално планови скројени у Београду и на централи у ствари осликавају на живот једне локалне средине и једне мале заједнице. Становници Очага и само то село за мене су права инспирација јер су и пуни духа. Рубрика је рекли бисмо онако у духу са чивијашком традицијом и шабачким миљеом. Кад растете у овом граду онда морате све гледати и са неке друге стране, са не хумора него, чини ми се, те неке позитивне ироније која постоји у целој овој причи. Морам да кажем да нисмо очекивали ове године. Стварно нисмо очекивали. Утолико је драже што је тај осамнаесточлани жири од врсних колега препознао нешто што је било труд, али у кратком времену, где се мора брзо размишљати, брзо одреаговати, брзо имати идеју. Ми смо ето имали управо на тај дан избора када чини ми се нико нема идеју осим само да чека да одради свој посао - рекла је Тања Димитрић Мијаиловић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa