Инфо

6. децембар 2012.6. дец 2012.
ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ: ДИРЕКЦИЈА ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ

ПШЕНИЦЕ 20 ОДСТО ВИШЕ

У општини Владимирци има 3.707 регистрованих домаћинстава, од тога 3.700 физичких и седам правних лица. Прошлогодишња суша је узела свој данак али и утицала на сетву озимих усева, тврде у Дирекцији за пољопривреду која бележи једну од тежих година када су атмосферске прилике у питању.
- То је сигурно превагнуло да тенденција смањења површина под углавном пшеницом буде значајно увећана. Принос кукуруза је многе окренуо пшеници и осталим културама тако да је сада ситуација обрнута у односу на прошлу јесен, тврди Драгана Крзнарић из Дирекције за пољопривреду.
На располагању пољопривредници су имали 14.645 хектара земље а итарице су заузеле 13.078 хектара. Има ту и крмног биља неколико стотина хектара, индустријског биља пар стотина, колико и поврћа што слику чини комплетном али и оправдава очекивања да ће тако бити и надаље.
- За очекивати је да и следеће године уколико опет буде врело лето сетва озимих усева порасте. Све су значајније и површине под воћем а локална самоуправа и надлежно министарство иду у сусрет селу колико то услови дозвољавају, каже Драгана Крзнарић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa