Инфо

6. децембар 2012.6. дец 2012.
ЗАКУП ДРЖАВНОГ ЗЕМЉИШТА

ШАНСА ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ ПРОИЗВОДЊЕ

Дирекција за пољопривреду и ресорно министарство и ове године реализују пројекат издавања у закуп државног пољоприведног земљишта.
На прошлогодишњем конкурсу Дирекције за пољопривреду компанија „Уло Фруит“ закупила је 113 хектара обрадивог државног земљишта, на период од 20 година. На парцели у Мајуру у августу је посађено 600. 000 италијанских садница „Клери“ јагода, и то на 14 хектара. Уз савремене агротехничке мере и „кап по кап“ систем за наводњавање власник компаније Александар Јакшић очекује принос од 25 тона по хектару, додајући при том да ће следеће године посадити и друго воће.
- У другом делу парцеле на пролеће планирамо да засадимо 20 хектара јабуке. Улагањем у системе за наводњавање, применом савремених мера и куповином само најбољих садница, можемо се надати добрим приносима. Од самог почетка инвестирања у Шапцу имамо веома добру сарадњу са Градском управом и Дирекцијом за пољопривреду, који су нам доста помогли приликом израде елабората за вишегодишње засаде воћа, наводи Јакшић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa