Инфо

27. децембар 2012.27. дец 2012.
УСВОЈЕН БУЏЕТ ОПШТИНЕ КРУПАЊ

ПРОГРАМСКО ПЛАНИРАЊЕ

На четвртој редовној седници Скупштине општине Крупањ, после дуге и исцрпне расправе усвојен је буџет општине за наредну годину. Општина Крупањ ће располагати буџетом од око 530 милиона динара, и први пут је донет по методологији програмског планирања.
Приходи буџета планирани су у износу од 535.016.007 динара. Код њих је уграђено повећање трансферних средстава- износ од 14.877.982 динара (повећање текућих трансфера) и износ од 37.650.000 ( наменска средства за повремено и редовно одржавање ранијих регионалних путева). Код највећег дела осталих прихода ( приходи који су директно или индиректно везани за дешавања на тржишту) уграђено је само повећање инфлације (без предвиђеног раста друштвено бруто производа).
Један део прихода, због промена дефинисаних у Закону о изменама и допунама закона о финансирању локалне самоуправе и Закону о изменама и допунама закона о буџетском систему, потпуно је укинут, а неки приходи су рапидно смањени.
Рачуна се да је ефекат од смањења ових прихода негде око 5-6 милиона динара мање у буџету општине Крупањ за 2013. годину. Такође, због промена дефинисаних у Закону о изменама и допунама закона о буџетском систему, у обавези смо да приходе индиректних корисника прикажемо као буџетске. Ефекат овог повећања је 21 милион динара увећања прихода у буџету општине Крупањ за 2013. годину.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa