Инфо

10. јануар 2013.10. јан 2013.
НА ХИПОДРОМУ У БОГАТИЋУ ОДРЖАНЕ ТРАДИЦИОНАЛНЕ БОЖИЋНЕ КОЊИЧКЕ ТРКЕ

НАЈНЕИЗВЕСНИЈЕ У СУЛКАМА

Сунце обасјало галопере пред више од четири хиљаде гледалаца. Стазе (пешчана и травната)у припреми, мекане, наквашене претходним снегом и кишом, отежале галоп. Општина Богатић, даривала најбрже
У две галопске и једној галопској трци у сулкама на Божић, тачно у подне на хиподрому у Богатићу ( реновира се ), потврђена је традиција дуга 18 година. По клизавој, мекој земљаној тркачкој стази на 600 метара, сунчаном, хладном и ветровитом времену, пред више од 4.000 гледалаца, Божићни пехар општине Богатић, припао је брзоногој (Еаглес Цалл) Иглес Кол у чијем седлу је био Вујковић. Власницима је пехар уручио Слободан Савић, председник општине Богатић.
Друго место, припало је Дансеру, а треће Твин Жаруљи, док је Ала Микела на циљ стигла четврта.
У првој трци, Бадње вече, победио је Џеку са јахачем Вујковићем. Друга је била Јасмина. Трећи на циљ стигао је Торнадо, а четврти Принц. Победнички пехар је уручио Немања Пајић, заменик председника странке Западна Србија у оснивању. Оба првопласирана коња су у тренингу код Владана Росића, који ове године јуриша на титулу првог тренера, коњичког спорта у Србији.
Код галопера у сулкама, на истој стази, велику борбу у циљу водили су Каспер Срнин (Каспер Срнин) и Бети Буп (Бетту Бооп). По речима главног судије на стази Раденка Петрића, коњи су на циљ стигли поравнани, “глава уз главу“. Тако су практично поделили прво место, одлуком судијског жирија. Треће место припало је Иман Сур, док је четврти био Пирло. Победнички пехар је уручио Дејан Јоцковић, директор Дирекције за пољопривреду и село општине Богатић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa