Инфо

17. јануар 2013.17. јан 2013.
ИЗМЕЂУ РЕДОВА

КОЈЕ КУДЕ БРАТЕ СРБИНЕ

Протеклог викенда наши вољени политичари расправљали у скупштини о битним државним питањима. Истовремено, доле негде на југу Србије, исто наши, само Албанци, односно не баш вољени шиптари, договарали се о, такође битним њима само државним питањима. И епилог је, шиптари су се у Србији међусобно договорили, а Срби у сред Србије ено их, још се расправљају како да се договоре. Које куде, брате Србине.
Е ти наши вољени политичари и ових празничних дана су се договарали како да се договоре. И све личи на оно давнашње када је извесни политички прегалац, у сличној прилици, образложио свој предлог и наравно кренула је жучна расправа која је трајала и трајала, па коначно завршена општим усвајањем његовог предлога, а онда је тај извесни театрално рекао: “е сад нећу ни како ја хоћу“. Брате Србине.
Исти ти наши вољени политичари своје страначко ангажовање на јавној сцени заснивају на оно старој народној: “ко у клин, ко у плочу“. Срећом, постоји и она друга: “паметнији попушта“. Брате Србине.
И ти наши вољени политичари у последње време се дошаптавају са народом преко, тобо ж независних медија, и то о нови изборима. Нама је изгледа суђено да с новим младим луком добијемо и нову власт. А можда ће и бити и по оној другој: “а купус у кацу, а гласачки тикет у руке“. Брате Србине.
А кад је весели Тита доводио оне још веселије несврстане, највише су се, наравно много касније, бунили бројни од оних који су данас у политици, како у позицији тако и у опозицији. Е сад се исти они улизују шеицима, принчевима, царевима... а они Титини другови, следбеници, ћуте. То му дође као неко ново сврставање, несврстаних. Брате Србине.
И кад смо код те приче, био нам у гостима принц Уједињених Арапских Емирата. Лепо, ал није лепо што он веселник и не зна да ми нисмо баш тако уједињени, више личимо на неке разједињене балканске Емирате. Брате Србине.
Добили смо кредит од Руса за модернизацију железничке мреже. И кажу ови наши да ће после тога возови ићи три пут брже. Тако ће брже збрисати из Србије и они који не буду могли да врате тај кредит. Брате Србине.
Прославили смо и Православну, или како кажу Српску нову годину. Их, кад је славље ту нисмо од раскида. Брате Србине.
Поједини српски чистунци, или новосрпски пораведници, замерају људима широм земље што су мало више празновали а мало мање радили. А као кад смо радили пуном паром било је и вајде, или као сад има где и да се ради. Које куде брате Србине.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa