Инфо

24. јануар 2013.24. јан 2013.
КОЦЕЉЕВА

НЕДОВОЉАН БРОЈ РАКЕТА

Осим о програму за ову и извештају о раду Општинског већа за другу половину прошле године, чланови су на јучерашњој седници разговарали и о противградној заштити на територији коцељевачке општине у току претходне сезоне.
Противградну заштиту на овом простору покрива седам противградних станица са 14 стрелаца, који бране скоро 26 хиљада хектара територије од чега су око 66 одсто пољопривредне површине. Готово сваке године пољопривредници тамнавског краја претрпе велике штете од града.
Како се наводи у извештају Одсека за пољопривреду, претходне сезоне стрелци су дејствовали током пет дана и том приликом испаљено је 50 противградних ракета. Само 29. јула са пет противградних станица испаљено је 18 ракета, што није било довољно да спречи велике штете. Тог дана, у послеподневним часовима, град изузетно јаког интензитета величине ораха, праћен олујним ветром, захватио је површину од око 900 хектара. У појединим деловима општине штете на пољопривредним културама износиле су и до сто одсто, а за санирање последица овог невремена било је неопходно издвојити скоро 50 милиона динара. Град је у Дружетићу оставио и дугорочније последице у воћњацима, јер су на засадима шљиве у овом коцељевачком селу оштећени и ластари и родне гране, те је род у наредном периоду неизвестан.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa