Инфо

24. јануар 2013.24. јан 2013.
МУЗИЧКА ШКОЛА „МИХАИЛО ВУКДРАГОВИЋ“

ВЕЧЕ НЕМАЧКОГ РОМАНТИЗМА

Концерт мајстор и професор Универзитета музичких уметности у Берлину, Драган Радосављевић, прошлог петка, 18. јануара, представио се шабачкој публици композицијама Лудвига Ван Бетовена. Гост млади виолончелиста Вук Оваскаинен. Присуствовали Инге Елер, културни аташе амбасаде Немачке, Милош Милошевић, градоначелник, са супругом Весном, Небојша Зеленовић, народни посланик, проф. Милош Петровић, председник Управног одбора фондације „Добар глас“ и Владимир Радосављевић, власник фирме „Радо виолинс
Четврти концерт у серији „Најквалитетнији извођачи у нашем граду“ овога пута био је посвећен културној баштини Немачке и најзначајнијем композитору романтизма Лудвигу Ван Бетовену. Шапчани су, захваљујући организаторима проф. Небојши Влаисављевићу и Градској управи, имали прилику да чују и Бартокове „Румунске игре“ и „Мелодију“ Чајковског. Виолиниста Драган Радосављевић уз пратњу корепетитора Укија Оваскаинена одушевио је све присутне током скоро једночасовног извођења. Дванаестогодишњи Вук Оваскаинен одсвирао је Бетовенову „Сонатину“ и Сен-Сансову композицију „Аллегро Аппасионато“.
-Мислим да је ово био један потпуно вансеријски концерт не само за једну средину као што је Шабац него дефинитивно гледано и из визуре једног Београда. Сада говорим, пре свега, као неко ко је из струке, као пијаниста. Ово је заиста било потпуно изузетно. Ви имате заиста срећу. Мислим да имати у вашој средини једног овако сјајног педагога и виолинисту Небојшу Влаисављевића који улази и у неке друге воде које Шапцу могу да донесу стварно фантастичан бенефит у смислу да град има прилику да чује сјајне музичаре ““ рекао је Милош Павловић, председник Управног одбора фондације „Добар глас“ која се труди да помогне младим талентованим музичарима.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa