Инфо

31. јануар 2013.31. јан 2013.
МЛАДИ ТАЛЕНТИ

ПИШЕМ, ШТА БИХ ДРУГО

Лука Ђукановић је одличан ученик петог разреда ОШ ,,Јеврем Обреновић“ у Шапцу. Попут многе деце и он има мноштво различитих интересовања, а писањем поезије, бави се од првог разреда основне школе. Потребу да пише, добио је спонтано, како се код деце то најчешће и догађа.
-Када сам био први разред, неко је донео у школу песмицу коју је написао за домаћи. Тако сам одлучио да пробам и написао сам прву песму која се зове Магија. Показао сам је родитељима, али ми нису веровали и мислили су да сам је преписао из неке књиге. Од тада сам почео чешће да пишем, шта бих друго ““ питајући, констатује Лука.
Од прве написане песме до данас, настало је на десетине ауторских песама. Неке међу њима, донеле су Луки признања и учешће на поетским фестивалима. У категорији ,,еколошка песма“ на Фестивалу хумора за децу у Лазаревцу, Песмом о природи, освојио је друго место. На шестом Међународном фестивалу поезије за децу ““ Бања Лука 2012. његове две песме су ушле у фестивалски зборник. Песме Ех да сам чаробњак и Аца фаца, одабране су међу 2046 песама, од око 900 малих песника. На Фестивалу су учествовала деца из 90 градова са простора свих шест бивших југословенских република. Један од чланова жирија био је и песник, омиљен међу основцима, Тоде Николетић.

ПЕСМА О ПРИРОДИ
Природа је нешто много битно,
мора се заштитити подхитно.

Људи разбацују смеће,
секу лепо дрвеће,
загађују високе планине
и мирисне долине.
У реку сипају отрове разне,
сви заслужују казне!

Рециклирај лименку и флашу,
и заштити природу нашу!
Природа је нешто много битно,
мора се заштитити подхитно.

Лука Ђукановић

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa