Инфо

7. фебруар 2013.7. феб 2013.
ПРОФЕСИОНАЛНА ОРИЈЕНТАЦИЈА УЧЕНИКА У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ “МИКА МИТРОВИЋ“У БОГАТИЋУ

ТРЖИШТЕ РАДА ТРАЖИ НОВА ЗАНИМАЊА

Финансијер ГИЗ БОСС из Немачке. Рад по радионицама похађа 146 ученика
Пројектом “Професионална оријентација на преласку у средњу школу“, који финансира ГИЗ БОСС из Немачке у основној школи “Мика Митровић“ у Богатићу обухваћено је за сада укупно 146 ученика. Интересовање је све веће. Садашњи полазници су сврстани у пет група, осмог и три седмог разреда. До краја школске године планирано је 30 радионица. Воде их Снежана Ласло, психолог и наставнице Милица Стекић, математике и Биљана Срдановић, физике.
Пројекат се спроводи као ваннаставна активност, а стручни радници који га реализују, посебно су поносни што је у рад укључено и 25 деце са тешкоћама у учењу, понашању, Роми, ученици из сиромашних породица и без родитељског старања.
- Пројекат је претходно презентован свим органима у школи од одељенског и наставничког већа, преко ђачког парламента, до савета родитеља и школског одбора. Рад се одвија у оквиру радионица за све заинтересоване ученике седмог и осмог разреда. Раније је то било на нивоу усменог информисања о образовним профилима и школама. Сем радионица планирамо и организовање састанака, гостовање експерата из различитих области, каже Снежана Ласло, психолог школе.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa