Инфо

7. фебруар 2013.7. феб 2013.
ОПШТИНИ КРУПАЊ ОДОБРЕН ПРОЈЕКАТ ЗА БУДУЋНОСТ

РЕШЕЊЕ ПРОБЛЕМА ОТПАДА

Општина Крупањ је изабрана у групу од пет пилот општина које ће даље учествовати у пројекту ГИЗ ИМПАЦТ „Управљање отпадом и отпадним водама у општинама“ који ће се спроводити програм до краја прве фазе (2014. године) и друге фазе (2017. године)
Одлука о избору 5 општина (општине Александровац, Бела Црква, Крупањ, Куршумлија и Свилајнац) донета је 1.2. 2013. године, а за 7. фебруар заказано је потписивање тројног споразума о сарадњи ових општина са Министарством енергетике, развоја и заштите животне средине и немачком организацијом Деутсцхе Геселлсцхафт фüр Интернатионале Зусамменарбеит (ГИЗ) ГмбХ. Циљ ових споразума је оснаживање капацитета општина у планирању и решавању проблема у области управљања отпадом и отпадним водама, као и примена иновативних и економски исплативих решења кроз концепт циркуларне економије у којој се отпад и отпадне воде користе као ресурси за рециклажу, поновну употребу или производњу енергије.
Конкурс за учешће на овом пројекту је расписан у јулу 2012. године и општина Крупањ је међу пријављених 65 општина прво ушла у ужи круг 15 које су стекеле статус потенцијалних кандидата за крајњи избор пет општина. Овај конкурс је био намењен за категорије општина до 30.000 становника из ИИ, ИИИ и ИВ групе развијености и без приватног оператера за потребе обављања комуналне делатности.
Након формирања општинског тима од стране председника општине Ненада Васиљевића општински тим је прошао процес обуке и евалуације у трајању од три месеца кроз који је израђен и представљен Акциони план управљања отпадом и отпадним водама за општину. Током овог периода обављена је и детаљна евалуација општинских организационо““управљачких, техничких и финансијских капацитета . Целокупном успеху и избору за даљи рад у овом пројекту допринео је и досадашњи озбиљан рад изабраног општинског тима састављеног од троје представника општинске управе општине и једног члана из ЈКП.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa