Инфо

7. фебруар 2013.7. феб 2013.
ОШ „ЈАНКО ВЕСЕЛИНОВИЋ“

ЂАЧКО СРЦЕ

Крајем прошле године, у децембру, изашао је двадесет шести број школског листа. Тринаест година традиције, штампање два броја годишње у петсто примерака сведоче о истрајности генерација ученика и заљубљеника у писану реч
Чувајте, чедо моје мило, језик као земљу. Реч се може изгубити као град, као земља, као душа. А шта је народ изгуби ли језик, земљу, душу? Не узимајте туђу реч у своја уста. Узмеш ли туђу реч, знај да је ниси освојио, него си себе отуђио - завештање је Великог жупана Стефана Немање потомоству. И управо најстарији школски лист „Ђачко срце“ тринаест година уназад бележи литерарна и ликовна остварења својих ученика. Писаним трагом о актуелним школским дешавањима ученици ОШ „Јанко Веселиновић“ остављају за собом сведочанство једног времена које своје уточиште проналази и у ф онду Библотеке шабачке.
УСПЕШНИ И У КРАСНОПИСУ
Крајем првог полугодишта школске 2012/2013. године ученици ОШ „Јанко Веселиновић“ учествовали су на републичком конкурсу за краснопис београдског Центра за културу и спорт „Шумице“. Овогодишње такмичење, четврто по реду, окупило је сто педесет учесника из двадесет седам основних школа из Србије. Стручни жири у саставу Мирјана Мартиновић, академска сликарка и иконописац, и Оливера Драгишић Благојевић, аутор и уредник књижевног програма Центра „Шумице“ наградили су три од четри послата рада ученика ОШ „Јанко Веселиновић“. Тако је Наташа Стевановић освојила друго место, Димитрије Вујић, треће, а Емина Каљевић специјалну похвалу.
-Такмичила сам се и прошле године али ништа нисам освојила. Пошто таква слова иначе не пишем било ми је занимљиво. Обрадовала сам се када сам чула да сам добила награду тако да намеравам и следеће године да се такмичим ““ рекла је Наташа, ученица ВИ1, којој је овога пута рад са исписаним стиховима „Хвала сунцу, земљи и трави“ Стевана Раичковића донео награду.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa