Инфо

7. фебруар 2013.7. феб 2013.
СА ИЛИ БЕЗ ПОДРШКЕ ДРЖАВЕ ГРАД ОДЛУЧИО

БАЗЕН ЋЕ БИТИ ИЗГРАЂЕН

Изградња затвореног базена у Шапцу не зависи од наставка реализације Пројекта подршке грађевинској оперативи, пошто је градским буџетом опредељено 150 милиона динара за завршетак радова
Промењене ингеренције министарстава и неодлучност државе у спровођењу Пројекта подршке грађевинској оперативи условили су да више од 150 милиона динара из буџета града Шапца буде предвиђено за завршетак радова на реконструкцији затвореног базена. Суфинансирање пројекта од Министарства просторног планирања преузело је Министарство грађевине, које још увек нема јасан одговор на то да ли ће наставити са спровођењем програма.
- Веома нам је важан одговор Министарства грађевине и урбанизма о наставку финансијске подршке, пошто уговорена реконструкција затвореног базена подразумева учешће локалне самоуправе и надлежних републичких институција на овом пројекту. Идеја некадашњег Министарства просторног планирања, чије су ингеренције потом пренете на Министарство грађевине и урбанизма, била је да се оваквим програмима реализује Пројекат подршке грађевинској оперативи и индустрији грађевинског материјала, каже градоначелник Шапца Милош Милошевић.
Министарство спорта било је један од чланова радне групе у изради Пројекта подршке грађевинској оперативи, те је на основу вишегодишње добре сарадње препоручило финансирање реконструкције шабачког базена.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa