Инфо

21. фебруар 2013.21. феб 2013.
КУЛТУРНИ ЦЕНТАР ШАБАЦ

БОРБА ЗА СВЕСТ

Поводом Међународног дана борбе против насиља над женама прошлог четвртка, 14. фебруара, са почетком у 19 часова, АП „Бранислав Нушић“ из Шида извело је представу „Желим да се ослободим“
Црно... као ноћ, њихов живот, судбина. Из самртне тишине њих дванаест проговорило је о породичном насиљу, мобингу, трафикингу, ратном насиљу. Враћене међу живе на простор омеђен траком „СТОП ПОЛИЦИЈА“, тражећи слободу живота и говора, различитих професија, од адвоката до радница у фабрици, карактера и особина, али са истим проблемима и истом жељом ““ оголити свеприсутни проблем насиља и призвати свести широке масе.
-Позориште данас, када нас је захватила највећа пошаст, мора да се укључи у све могуће акције тог типа. Ми своју борбу против насиља, дискриминације, и против сваког зла, вршимо са сцене. То је борба за свест. О тим проблемима се много говори и у медијима, али мислим да треба свакако поједине проблеме друштва и подцртати. На жалост, није још време да се на репертоару позоришта појави блага, лепршава комедија увесељавања широких народних маса, јер нико се не смеје кад му гори кућа. Не знам да ли је ова наша прича навела некога у публици да размишља или промени своје ставове, али свакако нико није могао остати равнодушан. Сарадња са Удружењем жена „Шиђанке“ из Шида била је неопходна, јер међу њима има много психолога и правника тако да смо током рада на представи имали помоћ, а њихови савети су нам доста помогли да ова представа буде у потпуности тачна ““ рекао је редитељ Цветин Аничић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa