Инфо

21. фебруар 2013.21. феб 2013.
ЕКОС И ОШ “НИКОЛАЈ ВЕЛИМИРОВИЋ“

ЕНЕРГИЈА ЗА БУДУЋНОСТ

Истрошеност фосилних горива, загађење у животној средини и могућност коришћења енергије из обновљивих извора, биле су централне теме јавног часа одржаног у ОШ “Николај Велимировић“, прошлог четвртка поводом Светског дана очувања енергије
У организацији удружења ЕКОС и ученика еколошке секције ОШ “Николај Велимировић“, 14. фебруара одржан је јавни час под називом “Енергија за будућност“. Догађај је уприличен поводом Светског дана очувања енергије. Деца су на сликовит начин указала на чињеницу да су фосилна горива на измаку, док се тек у неким земљама интензивно трага за изналажењу решења. Апел за штедњом, био је једна од основних порука са скупа.
- Драго ми је што могу са својим другарима да покажем на који начин може да се штеди енергија као и то да је фосилних горива све мање. Морамо тога бити свесни ““ каже један од учесника јавног часа Александар Заплатић.
“Енергија сунца је непресушна, треба више да је користимо и што чешће гасимо сијалице. То сигурнои сви можемо ““ категорична је ученица Јована Милошевић.
Са њом се слаже и ученик Никола Петерски, који је поред тога навео да је уживао док је са другарима спремао час, али и да су поред сунца и ветар и вода „моћан“ извор енергије.
Подизање свести деце о потреби очувања животне средине од најранијег узраста, један је од начина за стварање одговорних људи који ће знати на прави начин да брину о свом окружењу.
- Еколошка секција наше школе је веома активна. Отворени смо за сарадњу и често организујемо скупове који промовишу заштиту животне средине. Деца морају од малих ногу да развијају еколошку свест, јер они су будућност ““ каже један од организатора јавног часа, професорка биологије Јелена Палинкаш.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa