Инфо

21. фебруар 2013.21. феб 2013.
ДИРЕКЦИЈА ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ

АГРАРНА ПОЛИТИКА

За програме Дирекције за пољопривреду из буџета града за 2013. годину издвојено 55 милиона динара. Приоритетни пројекти који су у претходном периоду давали добре резултате. Само доследна аграрна политика може побољшати живот на селу
Укупна буџетска издвајања за пољопривреду у овој години у Шапцу износиће 72 милиона динара. Од те цифре 55 милиона је планирано за финансирање програма које се у шабачком крају реализују преко градске Дирекције за пољопривреду. Ово је на конференцији за медије, посвећеној плану рада Дирекције у 2013., изјавио заменик градоначелника Немања Пајић, и напоменуо да ће из градске касе и овај пут бити финансирани програми који су се у годинама за нама показали успешним.
Директор дирекције за пољопривреду Предраг Срдановић, истакао је овом приликом да годинама у назад Град спроводи континуирану аграрну политку која је резултирала оживљавањем неких скоро замрлих села. Током 2013. очекује се наставак реализације пројеката који су допринели општем бољитку житеља газдинстава, а самим тим и већој производњи.
Дубински бунари
У претходне три године за субвенционисање копања дубинских бунара издвојено је 201.000 евра. Тиме је ископано 14,5 километара, односно 146 дубинских бунара, који су означили препород воћарске и повртарске производње у Поцерини. Овогодишњим буџетом, у ове сврхе опредељено је 8 милиона динара. Први захтеви за субвенцију су већ предати.
- Износ субвенција је на прошлогодишњем нивоу, а то значи по 20 евра по дужном метру. Савки бунар дубљи од 30 метара се субвенционише. Максимална висина помоћи 2.000 евра ““ истакао је Предраг Срдановић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa