Инфо

2. јул 2009.2. јул 2009.
ИЗМЕЂУ РЕДОВА

ЛЕТИ ПЕРЈЕ ПРЕЛЕТАЧА

Иако је лето увелико одмакло, страначке трансакције су у току. Неки политичари и њихови аналитичари су оценили да прелетачима лети перје. Да је тако, а тако је, могли би се направити јастуци за све бираче.
Сазнали смо да ћемо ускоро у свету имати и економске амбасадоре. Конкурс је отворен, а за 28 места јавило се чак две хиљаде стручњака. Кад их је већ толико вредних, како то да је наша економија тако ниско пала.
Србија, као један од захтева у евроинтеграцијама, има и обавезу приватизације градског грађевинског земљишта. Баш лепо. Тад ћемо коначно знати ко је власник ког града.
Недавно смо установили да је она мамутица стара, не милион, већ пет милиона година. Биће да су на земљиној кугли прво настали мамути, па Срби, па тек онда Европска унија и сав остали свет.
А шпански научници установили да су први становници европског континета били људождери. А као да је сад нека разлика.
То што су у Београду опет пронађене ископине из римског доба, не значи да је то сад опет Европа. За то треба чекати на ред.
Можда се једног дана појави неки нежни дечарац, са наравно узаним наочарама без диоптрије и телефонским слушалицама у ушима, и потврди да је он унук тамо неког Нерона или ти Цезара, а можда и Брута, па заиска да му се тај простор у центру Београда врати као дедовина. Не би био први који је од нас узео своју дедовину. У осталом у овој Србији само су неки имали деде и дедовине, остали су никли из тикве...

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa