Инфо

28. март 2013.28. мар 2013.
ФУДБАЛ: МАЧВА СЈАЈНО СТАРТОВАЛА

ПОБЕДАМА НА ПРВО МЕСТО

Мачва ““ Полет 1:0 (0:0)
Стадион Мачве, гледалаца 600
Судија: Драган Чоловић (Баљевац) 8
Стрелац : Лекић, 61 минут (из пенала)
Жути картони: Пејовић, Милинковић (Мачва), Солујић, Поповић, Ранђић (Полет)
Мачва: Степандић 7, Пејовић 7, Милетић 6,5, Вукмир 6,5, Ристивојевић 6,5, Ђукановић 7,5, Пањковић 6, Самуровић 7, Драгићевић 7,5 (Арсенијевић 6), Лекић 8, Илић 7 (Милинковић 6,5)
Полет: Руменић 7, Ђендић 6, Солујић 6, Грујић 6, Кнежевић 7, Обрадовић 6,5, Ранђић 6 (Главоњић -), Поповић 6,5, Петровић 7, Василић 6,5, Стојић 6
Играч утакмице: Огњен Лекић (Мачва)
На пролећној премијери са чврстом екипом Полета из Љубића, фудбалери Мачве нису блистали, али што је много важније успели су да победе, освоје три нова бода и наставе трку са ривалима за виши ранг такмичења. Можемо се сложити да игра неће бити упамћена по лепоти, али је важно да Шапчани полако улазе у бољу форму, такмичарски ритам јер ће на зацртаном путу бити још тешких препрека и искушења.
У првом полувремену дуго је трајало испитивање снага и било је мало потеза који ће бити упамћени. Мачвини фудбалери су имали теренску иницијативу, али та доминација није им омогућила да створе праву шансу и озбиљније угрозе голмана гостију Руменића. Гости су се успешно бранили, чекајући евентуални кикс Мачвине одбране, како би угрозили гол домаћина. То се за мало није десило у 26. минуту када је Василић прецизно шутирао, а голман Мачве Степандић одбранио, а на одбијену лопту натрчао Поповић али је на срећу Мачве и залеђене публике, уместо мреже погодио пречку.
И у другом полувремену играло се слично. Мачва је нападала а онда је у 60-ом минуту Самуровић упутио једну дубинску лопту, Драгићевић ју је примио и кренуо ка голу. На њега је стартовао Ранђић, срушио га, па је судија Чоловић без двоумљења показао на најстрожу казну. Огњен Лекић је сигурно извео једанаестерац, пославши голмана у једну а лопту на другу страну. После примљеног гола гости су заиграли отвореније, почели више да нападају, а стиче се утисак да се Мачва без претеране потребе повукла, уместо да искористи настали простор да обезбеди убедљивију победу. Неких великих шанси до краја утакмице није било ни пред једним голом и последњи судијски звиждук, Шапчани су дочекали раширених руку због освајања бодова.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa