Инфо

28. март 2013.28. мар 2013.
ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ: ПОТПИСАНИ УГОВОРИ СА ИЗБЕГЛИЦАМА

РАЈ ЗА ИЗБЕГЛИЦЕ

Протекли понедељак био је празник за 25 породица избеглих и расељених који су уточиште нашли на простору ове општине. У два пакета подељена је помоћ за девет породица у грађевинском материјалу до износа од 440.000 динара по породици а у пакету доходовних пројеката за набавку машина и остало потребно пољопривредницима по 150.000 за домаћинство. Вредна помоћ део је и локалне самоуправе која издваја 15 одсто средстава:
- Ми смо поносни што помажемо и што тако добро стојимо у републичком Комесаријату захваљујући и Богдану Поповићу, поверенику Комесаријата у нашој општини и његовом тиму који до танчина прати кретања и који нам сигналише шта радити. Ми опет иако смо сиромашни издвајамо колико можемо али смо у челу општина који брину о избеглим и расељеним лицима. Како није реч о малим средствима тиме је наше задовољство веће али овде не стајемо следе монтажне куће и много тога јер бољитак већ сада преко 100 породица је стимуланс за рад, речи су првог човека општине Владимирци Владице Марковића који је са корисницима помоћи потписао уговоре.
Комесаријат за избегла и расељена лица завредео је третман установе која предњачи у урађеном а повереник Богдан Поповић издваја рад на терену и моли да се све уради у прописаним роковима:
-Сви знају да се материјал мора уградити и машине, сточни фонд и пластеници поред осталог на време набавити јер у супротном следе санкције, додајем да смо урадили измене и допуне акционог плана и потребе за породице избеглих и расељених до 2016. године. Значајно је да се урађено не може отуђити пет година а, да се ради о великом послу говори збринутих више од 100 породица.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa