Инфо

28. март 2013.28. мар 2013.
ПРОЛЕЋНИ РАДОВИ

ПУТЕВИ КАКВЕ ГРАЂАНИ ЗАСЛУЖУЈУ

После сваке зиме Дирекцији за путеве Града Шапца предстоје радови на крпљењу ударних рупа. Поред овога наставиће се са редовним одржавањем путне сигнализације и путног појаса. Сеоске месне заједнице и ове године показују интересовање за решавање инфраструктурних проблема принципом финансирања “два на динар“
Неопходно је да се стекну оптимални временски услови да би се почело са редовним одржавањем путева. Потребна је температура од бар десетак степени и суви коловози.
-Ми ћемо са првим данима који буду омогућавали да се послови обављају кренути у редовно крпљење ударних рупа, како на градским улицама, тако и на сеоском подручју, када су у питању локални путеви. Није добро радити ако је коловоз влажан, а температуре ниске, јер асфалт тада брзо пропада. Ни асфалтне базе још нису почеле да раде и производе асфалт. До сада смо интервенисали бетоном, где је могло да се ради на такав начин, објашњава директор Дирекције за путеве Града Шапца Миодраг Филиповић.
Надлежност Дирекције је одржавање 150 километара градских улица, око 250 километара улица на сеоском подручју и око 200 километара некатегорисаних путева. Од прошле године и 50 километара регионалних путева третирају се као локални. Филиповић наводи да је Дирекција и на овим деоницама радила на летњем одржавању, док су зимско обавили Путеви Србије.
-На територији Шапца има доста путева који су асфалтирани пре 30 и више година и логично је да они буду у лошем стању. Оптимални рок после ког би требало пресвући нов слој асфалта је 10 година. Дуг период није улагано у путну мрежу, и ништа није одржавано. Немогуће је у кратком временском року довести све те деонице у добро стање, али то је посао који нам предстоји. Ми радимо у складу са могућношћу буџета. Паралелно са изградњом нових локалних путева морамо и старе поново асфалтирати, каже Филиповић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa