Инфо

11. април 2013.11. апр 2013.
РАДЕ ГРУЈИЋ, ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ КРУПАЊ

ПРВИХ МЕСЕЦ ДАНА ВЛАСТИ

Власт у Општини Крупањ 8. марта промењена је по узору на Републичку. Уместо досадашње владајуће коалиције ДС-СПС-ДСС, општину сада воде СПС, СНС и УРС. Заменик председника општине Раде Грујић изабран је за првог човека Крупња. После месец дана проведених на овој функцији за “Глас Подриња“ говори о ономе што је урађено за то време и о даљим плановима
Још увек се консолидујемо, али неки послови су већ урађени. Општинско веће је прошле седмице донело одлуку да се купи 60 противградних ракета у вредности од 1,6 милиона динара. На територији Општине је 12 противградних станица и биле су опремљене са само по три противградне ракете. Пошто сматрамо да је то недовољно, одлучили смо да сваку опремимо са по још пет ракета. Сматрамо да ћемо са тим бројем моћи озбиљније да заштитимо пољопривредне културе на територији Рађевине. Прошле године Општину Крупањ прво је у фебруару погодио снег, у априлу мраз, у мају поплаве, а током лета суше. Због тога сматрамо да треба деловати превентивно, наводи Грујић.
Председник Општине каже да је Крупањ прошле године приступио програмском буџету и да је дошло време да се пројекти из њега реализују. Тренутно је у припреми јавна набавка за асфалтирање локалних путева у Шљивови и Мојковићу. Такође, спрема се и документација за замену азбестно-цементних цеви у делу водоводне мреже.
-Још једна тренутно актуелна активност је припрема избора у месним заједницама. Председник Скупштине је 1. априла расписао изборе за 12. мај, јер садашњим саветима истиче мандат.
Пред новим руководством два су велика задатка. Први се тиче “Крупањке“, а други организације стогодишњице битке на Мачковом Камену.
-Општина је купила “Крупањку“ и на нама је да покушамо да доведемо инвеститоре који би уложили средства у покретање производње. Мање је битно каква ће то врста производње бити, јер је оснобни циљ да се народ запосли. Такође, један од приоритета је и асфалтирање пута Завлака ““ Крупањ ““ Мачков Камен. Без тог пута овде ће тешко доћи инвеститори. Следеће године је стогодишњица битке на Мачковом камену. Ове седмице овде ће одржати састанак представници наше општине, са колегама из Љубовије и Малог Зворника, на ком ће се утврдите смернице око обележавања тог јубилеја.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa