Инфо

21. јануар 2010.21. јан 2010.
ШАБАЧКО ПОЗОРИШТЕ

СЛУЧАЈ У СТАНУ БР. 2

Почетком марта у Шабачком позоришту планирана премијера представе “Случај у стану бр. 2“ у режији Никите Миливојевића
На конференцији за новинаре одржаној прошлог четвртка у Шабачком позоришту најављена је сарадња ове институције културе са познатим редитељем Никитом Миливојевићем. Рад на представи чији је тренутни назив “Случај у стану бр. 2“ почеће 20. јануара, а премијера се очекује почетком марта.
- Ово је други пут да сарађујем са Шабачким позориштем. Почели смо са представом “Јеси ти то Нормане“, док је круна сарадње, тих деведесетих била “Ћелава певачица“. Рекао бих да су се и Шабачком позоришту и мени те представе посрећиле ““ истакао је Никита Миливојевић.
Ауторским пројектом “Случај у стану бр.2“, по речима редитеља биће настављена сарадња базирана на прослављеној филозофији апсурда. Гротескни реализам у предложеном тексту гради осам писаца који својим уметничким опредељењем припадају руској авангарди са почетка двадесетог века.
- Ово је компилација разних текстова који заједно у току рада треба да постану представа. Дакле, текст који је тренутно пред нама представља само полазиште које ће заједно са глумцима у процесу рада евулуирати. Последњих година глумци су моји креативни сарадници на пројекту. Што се тиче шабачког ансамбла, доста ми помаже што сам са тим људима раније радио, што им познајем физиономије и могућности, тако да се искрено надам да ћемо у раду на овом пројекту заједно уживати ““ наводи даље Никита Миливојевић.
По речима Зорана Карајића, директора Шабачког позоришта, ова институција се тренутно налази на врху узлазне линије којом је кренуло пре пет година, круну тог петогодишњег рада чини сарадња са Никитом Миливојевићем. Представа је пројекат “А“ продукције у коју ће бити укључени сви расположиви капацитети шабачког театра, а када је глумачки ансамбл у питању, улоге ће бити поверене искључиво домаћим снагама. Т.Т.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa