Инфо

9. мај 2013.9. мај 2013.
ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ: ФАМИЈИЛА ЗА УЗОР

ТЕШКО, АЛИ СЕ МОРА

Сиже је разговора у пријатном амбијенту десеточлане породице која у више негерација и слози кућу кући певајући, рече у шали домаћин Слободан Пантелић појашњавајући у свом стилу.
- Тешко је али се мора даље. Није лако из дана у дан уз ћумурану спремати истина тражени ћумур али гарав и од себе самога више. Динар окрећемо стотину пута јер деце је Богу хвала доста и треба их збринути. Слога је адут али тешко је ко ретко кад. Помало се шалимо и она нас одржава али и она губи снагу. Из шуме у ћумурану, из њиве у виноград, из пашњака на починак јер имамо и стадо оваца. Године пристижу али савет који сам давно чуо, нудим и другима, главу горе и биће боље, уз осмех вели витални домаћин увек спреман на доскочице јер таквог је духа. Синови му помажу и ту примедбе нема, снахе су ко сестре али рад је изнад свега. Слога и онако кућу гради а дом Пантелића је пример надалеко.
Имају Пантелићи и преко 200 оваца и обиље пашњака у околини Козарице где живе али уз бригу о њима и јагањцима којих је из дана у дан све више тешко је али нико те не пита можеш ли. За кућу се мора дати и задњи грам снаге, каже домаћица Олга око које се све врти и чији су фах овце, додаје у шали док их надзире брижно попут деце.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa