Инфо

23. мај 2013.23. мај 2013.
ОДРЖАН 45. ФЕСТИВАЛ ДЕЧЈИХ ХОРОВА СРБИЈЕ

ЖИВЕЛА МУЗИКА

У организацији „АРТ студија“, а под покровитељством Министарства културе Републике Србије и града Шапца, у недељу, 19. маја, на Великој сцени Шабачког позоришта, наступили дечји хорови из Ваљева, Обреновца, Земуна, Вршца и Шапца.
Фестивал је отворио шабачки дечји хор „ВиВа“ под руководством диригента Милене Ђурковић Пантелић. Са по четири композиције, од којих је била незаобилазна Праеториусова „Вива Ла Мусица“, на сцени су се представили и Дечји црквени хорови из Обреновца и Ваљева, Дечји хорови Музичких школа из Земуна, Шапца и Вршца са диригентима Мајом Лучић, Вањом Драгојловић, Милованом Панчићем, Верицом Митровић и Олгом Шинковић.
За крај, Шабачко певачко друштво и диригент Бранко Ђурковић, извели су Мокрањчеву нумеру „Свјат, свјат, свјат“, Кијевску „Свјати Боже“, Запарову „Алилуја“ и Бошњаковићеву „Село моје убаво“.
Традиционално, као и сваке године, хорови су заједнички појали у Храму Св. апостола Петра и Павла где им је у име епископа шабачког Лаврентија и свештенства Саборног храма добродошлицу пожелео протојереј Слободан Живановић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa