Инфо

23. мај 2013.23. мај 2013.
КУЛТУРНИ ЦЕНТАР ШАБАЦ

ПОБЕДА МЛАДОСТИ И ТАЛЕНТА

Додели награда на првом Фестивалу позоришних представа средњошколаца у суботу, 18. маја, присуствовали Немања Пајић, заменик градоначелника, и Ана Маринковић, начелница Одељења за друштвене делатности
На даскама које живот значе, прошле седмице, од 13. до 17. маја, око сто педесет младих глумаца из Сремске Митровице, Богатића, Коцељеве и Шапца, показали су сву креативност и таленат. Захваљујући Анети и Ивану Томашевићу, чији је рад са младима у студију глуме Сцене „Маска“ подстакао настајање овог фестивала, а у сарадњи са Културним центром и под покровитељством града Шапца, Шапчани су имали прилику да виде девет представа.
Овогодишњи жири у саставу Стана Муњић, председница, Тања Трифковић и Бранимир Иветић, истакао је да су сви победници док су се само неки издвојили у наградама. Тако су за посебна остварења у представама похвале додељене Горану Вучановићу, „Плеј Нушић“ Креативни студио и театар „Гартел“ из Сремске Митровице, Стефану Станојевићу, „Тхе Олyмпианс“ Шабачка гимназија, Анети Бијуклић, „Нушић нашег доба“ Стручна хемијска и текстилна школа Шабац, Тамари Радовановић, „Времеплов ““ од Плаута, Молијера и Стерије“, група средњошколаца „Времеплов“, Бориславу Матовићу, „Неодрастања“, Средња пољопривредна школа са Домом ученика из Шапца, Оливеру Станковићу, „Замисли љубав“ Техничка школа Шабац, Бојани Јовановић, „Путујуће позориште Шопаловић“, Медицинска школа „Др Андра Јовановић“ Шабац, Ани Гојковић, „Слободно време“, Средња школа Коцељева и Драгани Петровић, „Кући“, Културно-образовни центар Богатић и Средња мачванска школа.
- Поласкана сам коментарима жирија и наградом коју сам добила. С обзиром да смо спремали представу само недељу дана, да долазимо из мале средине у којој драмска секција тек почиње са озбиљнијим радом, веома сам задовољна резултатом мог, а и нашег заједничког рада ““ рекла је Ана Гојковић којој је ово била прва глумачка улога.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa