Инфо

23. мај 2013.23. мај 2013.
ДРУГИ ФЕСТИВАЛ ЈАГОДЕ У ГРУШИЋУ

ДОБРА РЕПУТАЦИЈА СЕЛА

Село Грушић прошле недеље било је домаћин 2. Фестивала јагоде чији је циљ брендирање овог воћа и популаризација Поцерине као воћарског краја. Тим поводом Грушић су посетили заменик градоначелника Шапца Немања Пајић и заменик председника Скупштине Града Шапца Сретен Радовановић.
Према подацима Дирекције за пољопривреду, површине засађене јагодом на територији града Шапца током протекле три године повећане су са 150 на 600 хектара. Гајење јагоде постало је уносан посао за пољопривредне прозвођаче после одлуке Града да суфинансира изградњу бунара за наводњавање парцела.
Јагода се у Грушићу гаји на 100 хектара земљишта, берба је у пуном јеку, произвођачи су задовољни ценом и продајом. Грушић иначе важи за највредније село, а председник Месне заједнице Бранислав Ковачевић открива зашто:
„У селу влада прави такмичарски дух, мештани су вредни и ослобођени зависти једних према другима. Они се надмећу у томе ко ће више да ради и боље да произведе. Лични успех схватају као добру репутацију села која доноси корист свим мештанима“.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa