Инфо

13. јун 2013.13. јун 2013.
НЕВЕНА МИТРОВИЋ

СТРИП-ЦРТАЧ НОВИЈЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ

Ученица друге године Школе примењених уметности, Невена Митровић, својим талентом и радом потврдила је стару изреку да „ивер не пада далеко од кладе“. Ћерка ваљевског академског сликара и ликовног педагога Милоја Митровића до сада је освојила дванаест како републичких тако и међународних награда. Растући у уметничком окружењу, пошто јој је мама професор ликовног васпитања, а и брат је завршио школу коју тренутно похађа, свој живот је подредила уметности.
-У уметности на неки начин можете најбоље да изразите како своја осећања тако и размишљања. Данашње време само по себи је инспиративно и изазовно иако је уметност потиснута под навалом многобројних ријалити емисија. Као и сваки уметник трудим се и покушавам да по питању неких алармантних ствари на дипломатски начин укажем на постојеће проблеме и да покажем људима да треба да се осврну и схвате да их не треба заобилазити ““ каже Невена.
Иако припада генерацији младих који живе у ери компјутера и електронских медија који имају велики утицај на друштвени живот сваког појединца Невена чврсто стоји на земљи проналазећи лепоту у малим, једноставним стварима.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa