Инфо

13. јун 2013.13. јун 2013.
СРЕДЊА ПОЉОПРИВРЕДНА ШКОЛА

СТРУЧЊАЦИ ЗА БУДУЋНОСТ

„Пољопривреда је лоцирана као највећи развојни потенцијал државе, сходно томе уписати и похађати нашу школу представља одличну стратегију за будућност. Сталним радом на унапређењу наставе, сређивању економије по најсавременијим стандардима, реализацијом пројекта међународне сарадње, трудимо се да идемо у корак са временом и омогућимо нашим ученицима да стекну знања која ће им омогућити велику производну продуктивност у каснијој пракси“, поручују у шабачкој Средњој пољопривредној школи
Протекле школске године о шабачкој Средњој пољопривредној школи са Домом ученика доста се говорило у медијима. Повод су биле бројне освојене награде пре свега ученика са смера техничар хортикултуре и ветеринарског техничара, али и признања која нису у директној вези са занимањима за која се ова деца школују, попут глуме и џиу џица. Јавност је детаљно упозната са током првог пројекта прекограничне сарадње са школом из Славонског Брода и Удружењем „Руже Липолиста“познатијим под популарним називом „Ружа“. Интензивно се обнављала школска економија, заживела је Школа јахања.
Како наводе у Пољопривредној школи, овакви резултати су последица преданог рада и улагања, са јасно дефинисаним циљем развоја школе која има за задатак да образује нове, младе стручњаке који ће по повратку у своја домаћинства знати да примене стечена знања или, пак, имати добре основе за даља професионална усавршавања.
-Пољопривреда је лоцирана као највећи развојни потенцијал државе, сходно томе, уписати и похађати нашу школу представља одличну стратегију за будућности. У раду са децом акценат стављамо на практичну наставу. Трудимо се да идемо у корак са временом и омогућимо нашим ученицима да стекну знања која ће им у каснијој пракси омогућити велику производну продуктивност. За последицу имамо да наше деце скоро да нема на евиденцији Националне службе за запошљавање. Они се враћају у своја домаћинства и успешно се баве пољопривредом - каже директор Средње пољопривредне школе Предраг Савић, и додаје да су њихови ученици подједнако успешни и уколико одлуче да наставе школовање без обзира да ли је реч о струци подударним факултетима, или факултетима и вишим школама друштвеног смера.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa