Инфо

20. јун 2013.20. јун 2013.
ФЕСТИВАЛ КРАЉИЦЕ ЦВЕЋА

СЕЛО ОД МИЛИОН РУЖА

Од четвртка до суботе у Липолисту се одржава 19. фестивал цвећа. Очекује се око 30 излагача и велики број гостију из иностранства
Руже подељене нашим суграђанкама у шабачкој пешачкој зони, данас ће на најбољи начин најавити почетак 19. фестивала ружа у Липолисту. Традиционално, централно дешавање заказано је за суботу и двориште основне школе у Липолисту, а организатори најављују рекордан број излгача и гостију из иностранства. Овогодишња манифестација биће у знаку пројекта прекограничне сарадње „3Р“. С тим у вези, „прстен пријатељства“ припашће Биљани Кондић Вегел, најзаслужнијој особи за учешће Фестивала у „пројекту Руже“.
- Програм почиње у четвртак. Фестивал ћемо најавити расподелом ружа Шапчанкама у Пешачкој зони, а за 21 час је заказан концерт групе „Оливер Твист“ у дворишту осноне школе у Липолисту. Сутра дан у етно селу породице Топаловић програм ће почети у 19 часова наступом КУД „Абрашевић“ из Липолиста, а сат времена касније посетиоци ће имати прилике да уживају у вечери глумца Небојше Дугалића и у сликарским остварењима Раде и Милана Топаловића - истакао је директор Туристичке организације Шабац Драгојло Лазић.
Други део вечери, у петак, посетиоци Липолиста ће провести у гостима породице Маринковић. Другу годину за редом, они организују вече под називом „Код Маринковића од Маринковића“.
-Програм ће почети у 21 час презентацијом потенцијала у сеоском туризму, након чега ће бити представљена књига песама „Путовање кроз близине“ Томислава Маринковића - најавио је Милан Маринковић.
Као и сваке године, централни део манифестације предвиђен је за суботу. У пола дванаест биће отворена изложба цвећа, а потом је заказан наступ хора и оркестра КУД „Абрашевић“ из Шапца.
- Поред традиционалних признања која се сваке године додељују најбољим произвођачима и за најуспешније аранжмане, значајан сегмент представља и такмичење у изради аранжмана од ружа средњих пољопривредних школа из Србије. Ове године имаћемо и госте из Славонског Брода. У 13 часова је проглашење победника и додела Прстена пријатељства, а пола сата касније радна конференција пројекта „3Р“. Биће уприличена и традиционална вожња фијакерима и разгледање ружичњака, а овогодишња новина је „Фијакеријада у организацији Коњичког клуба из Липолиста, истакао је Лазић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa