Инфо

1. август 2013.1. авг 2013.
КОЦЕЉЕВА

МИЛОШЕВИ ДУБОРЕЗИ

Милош Марковић из Коцељеве, студент Саобраћајног факултета у Београду, пре годину дана открио је своју склоност ка уметности. Његова нова љубав је израда дубореза.
-Одувек сам желео да сликам иконе, али се нисам осећао довољно способним за то. Случајним разгледањем дуборезачких радова и радионица у мени се јавила жеља да покушам да урадим неку своју икону у дуборезу. Набавио сам алат а код куће сам већ имао суво дрво за рад - каже Милош који започиње своју авантуру израдом једног цвета који још чува, јер су, како каже, сви којима је показао рад били задовољни.
-То ми је дало подстрек за даљи рад, али још увек се нисам усуђивао да почнем да радим иконе. Одлучио сам да најпре урадим лик нашег великана Вука Караџића. Овим радом сам и сам био задовољан. У мени се јавила још већа жеља за напредовањем те сам дошао до тренутка када сам се смео упустити у израду икона, а да тај рад буде заиста примерен светости и лику свеца - прича овај талентовани младић који је желео да у дрву утисне све своје мисли, сва своја размишљања.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa