Инфо

1. август 2013.1. авг 2013.
НОВИ ЧЕЛНИЦИ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ У БОГАТИЋУ

ПРЕДСЕДНИК НА 50 ЦЕЛЗИЈУСА

Ненад Бесеровац из Социјалистичке партије Србије, уместо доскорашњег председника општине Слободана Савића из Демократске странке. Александар Вуковић, председник Скупштине општине, заменио на тој дужности Александра Илијашевића члана Нове Србије. Измењено и више председника и чланова општинских комисија
Узаврела атмосфера на седници Скупштине општине Богатић, која је одржана прошлог понедељка, “подгрејана“ је накнадно уврштеном тачком дневног реда о замени челника локалне самоуправе, која је очигледно стрпљиво и плански припремана. Занимљивост теме, привукла је пажњу, више десетина грађана, који су дошли да на лицу места присуствују овом догађају. Они су још више подигли температуру у великој сали скупштине, где се седнице одржавају, а напољу је било скоро 40 степени на Целзијусовој скали. Навијачке страсти су дошле до пуног изражаја у виду аплауза, жучног негодовања или подршке, после егзалтираних говора, појединих одборника.
Тек, било како било, догодило се и оно најважније, очекивано од већине присутних и аплаузима бурно награђивано.
За новог председника општине Богатић, изабран је Ненад Бесеровац из Социјалистичке партије Србије, економски техничар из Белотића и дугогодишњи спортски радник. Он ће на тој дужности заменити доскорашњег председника општине Слободана Савића из Демократске странке, који после гласања није добио поверење одборника. Бесеровац је победио тесном већином гласова (16-15), а гласали су тајно свих 31. одборник, колико броји богатинска Скупштина.
- Наш приоритет биће пре свега штедња и приближавање грађанима и њиховим проблемима. Запошљавање је императив времена. Од инвестиција, најважнијом сматрам завршетак радова на канализацији и спортској хали. Борићемо се за отварање нових реалних радних места. Ту спада и изградња дечјих објеката. Потом асфалтирање и одржавање путева.
- Развој пољопривреде је од приоритетног значаја. Нема сумње да ће томе бити посвећена велика пажња, као и опстанку младих на селу. То би требало да потврде и наредни пописи становништва, каже нови председник општине Богатић Ненад Бесеровац.
Нови председник Скупштине општине Богатић је Александар Вуковић, ветеринарски техничар из Клења, представник групе грађана Позитивна Мачва. Његов претходник Александар Илијашевић, члан Нове Србије, предходним гласањем, смењен је са те дужности,

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa