Инфо

1. август 2013.1. авг 2013.
МИНИСТАРКА МИХАЈЛОВИЋ У ШАПЦУ

ОДГОВОРИ НА ПИТАЊА ГРАЂАНА

Министарка енергетике, развоја и животне средине проф. др Зорана Михајловић посетила Шабац и разговарала са грађанима. Нови репрограм дугова
На годишњицу формирања Владе Републике Србије, 27. јула, министарка енергетика, развоја и животне средине проф. др Зорана Михајловић посетила је Шабац. Овом приликом Министарка је у Градској управи организовала пријем за грађане који су имали прилику да јој поставе питања и изнесу своје проблеме. Први пут овакав сусрет је организован ван Београда.
-Министарство енергетике и животне средине одлучило је да грађане сваке друге суботе не прима само у Београду, него и по другим градовима у Србији. Нисмо имали неки одређен разлог због ког смо кренули баш од некадашњег “Малог Париза“. Мислим да је ово одлична прилика да се чују проблеми који постоје и да након тога Министарство може да одреагује. Повећан је број рата за репрограм дугова који постоје за електричну енергију. Већ смо рекли у препоруци ЕПС да валута плаћања обавеза не буде више 25. у месецу, него 28. Често се дешава да тада долазе плате и пензије. То ће бити упутство и дистрибуцијама да струју не искључују до 28. нити да до тада шаљу опомене, рекла је министарка Михајловић.
Овај репрограм дугова је, према Министаркиним речима, финални, односно коначни. Опоменула је грађане који ни овога пута не потпишу репрограм да ће бити искључени, јер дугови морају да се плате. Напоменула је да уговоре могу изменити и они који су их већ потписали, па чак и они са којима су раскинути или су утужени могу склопити нове. Услов је да се плаћа редовни рачун, јер у супротном неће важити ни репрограм.
Више десетина грађана пожелело је да разговара са представницом Владе. Они су се жалили на корупцију, незапосленост, али као највећи проблем истицан је лош живот.
-Када се погледа потрошња електричне енергије у Шапцу 91 одсто користи становништво, док само 9 одсто одлази на привреду. Привреде нема, и то је оно на чему морамо да радимо. Не можемо да говоримо о новим пословима и инвестицијама ако не учинимо апсолутно све да се у сваком граду и локалној самоуправи покрену економске активности, истакла је Зорана Михајловић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa