Инфо

11. фебруар 2010.11. феб 2010.
ПРОТЕСТИ РАДНИКА “МИНЕРАЛНИХ ЂУh

ЖАЛИЋЕМО СЕ УСТАВНОМ СУДУ

Бивши радници “Минералних ђубрива“, који нису сагл
Нешто више од две стотине радника, који се не задовољавају са 30 процената од укупног износа који им се дугује, истакли су на конференцији за новинаре, у понедељак, да ће прихватити да им се тај износ исплати, али под условом да се остатак њихових потраживања намири од продаје фабрике.
- Сви радници “Холдинга“ треба да добију 30 одсто од укупног дуга, а да им се остатак исплати када се њихова фирма прода. Ми на те преваре нећемо пристати, а и из фирме нећемо изаћи док наша права не буду остварена. Нико не може рећи да нисмо у праву, када је и суд пресудио у нашу корист. Нико од нас није радио зато што воли да ради, а испада да смо сви радили из љубави, пошто неће да нам дају наш новац. То смо ми поштено зарадили, свакодневно удисали штетне материје, тровали се, а сада смо ми издајице и лоши јер тражимо оно што нам припада, каже Радосав Јаковљевић.
Подсећања ради, они су са протестима почели у јулу, када је фабрика продата, а њихова потраживања изузета из приватизационог уговора. Управо из тог разлога, радници најављују да ће поднети кривичне пријаве против Н.Н. лица, као и да ће се жалити Уставном суду, јер имају правоснажне пресуде.
-Не знамо тачно ко је одговоран, али одоворност се мора испитати. Сви кривци ће одговарати. Ми остајемо доследни, не принципима, него себи и својим породицама које треба да издржавамо. Не тражимо сажаљење и милостињу, већ само оно што смо поштено зарадили свих ових година, док смо се надали да ће фирма поново бити што је некада била. Нисмо одустајали на плус четрдесет, ни на минус двадесет, и нећемо одустати све док правда не буде истерана, наводи Јаковљевић.
Радници који су сагласни са понудом да узму део новца који им се нуди, почели су са потписивањем уговора у својим предузећима, који се даље прослеђују у “Холдинг“, а исплата првог дела, како је најављено, требало би да се обави до краја текућег месеца.
М.Ристић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa