Инфо

22. август 2013.22. авг 2013.
ПОЛИЦИЈСКА СТАНИЦА КРУПАЊ

БЕЗБЕДАН ГРАД

Највише кривичних дела на територији Општине Крупањ изврши се против имовине. За првих седам месеци ове године без најтежих кривичних дела
За првих 7 месеци 2013. године на подручју ПС Крупањ поднето је укупно 67 кривичних пријава за 73 кривична дела. За исти период претходне године поднето је 38 кривичних пријава за 39 кровичних дела.
- Дошло је до повећања извршених кривичних дела на нивоу целе Републике. Један од разлога је тај што је граница за ситно дело крађе померена са 15.000 на 5.000 динара. Тако се сада за сва дела крађе чија вредност прелази ову цифру пише кривична пријава по службеној дужности, објашњава начелник ПС Крупањ, Дарко Мићић.
Од стране непознатог извршиоца у овом периоду почињено је 36 кривичних дела, а 24 су расветљена. Највећи број кривичних дела извршен је против имовине 38, а против брака и породице чак 10. На ову проблематику у крупањској полицији гледају посебно строго.
-Ригорозна је и наша политика, а и тужилаштво има појачану казнену политику. За два пута поновљен прекршај обавезно се поред кривичне пријаве доставља извештај тужилаштву, и тако штитимо жртве насиља. Једини начин да се прекину дугогодишњи проблеми је подношење кривичне пријаве, сматра Мићић.
Иако привреда Крупња није развијена, практично да је и нема, ипак у овој области забележено је 12 кривичних дела. Мићић наводи да је извршена контрола Ловачког удружења, где су против председника поднете 3 кривичне пријаве, контрола финансијског пословања вртића, а тренутно се проверава и пословање ЈП “Пут“. Кривичне пријаве за вршење 6 кривичних дела поднете су и против полицијског старешине.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa