Инфо

29. август 2013.29. авг 2013.
ДО 2. СЕПТЕМБРА У ГАЛЕРИЈИ КЦ

МАЛИ ФОРМАТ

Организована по двадесет други пут, традиционална изложба Малог формата, постала је заштитни знак Културног центра. Овогодишње излагање, обележено је мноштвом приспелих радова од 156 уметника, међу којима је жири одабрао 124 рада од деведесет једног аутора.
О значају изложбе чији квалитет има континуирану узлазну путању, говорила је Соња Петровић: ,,Мислим да су наша галерија и град, овом изложбом, њеним квалитетом и континуираношћу стекли заслужен углед, успешно организујући јединствену манифестацију и негујући формат од 20 цм. Доказ за то је и велики број уметника који, сваке године, узме учешће на нашем конкурсу. Моменат који је обележио овогодишњу изложбу је уједначеност. Тежак задатак за жири, па је направљен преседан и једногласно одлучено да награде буду додељене Јелени Дамњановић, графичарки из Шапца; Александри Васиљевић из Земуна, студенткињи треће године сликарства и Слободану Стефановићу, академском сликару из Крагујевца.“
Жири 22. изложбе Малог формата, чинили су: Дејан Уларџић, добитник Гран прија на првом Бијеналу минијатуре у Горњем Милановцу, Тамара Исаковић Ковачевић и Соња Петровић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa