Инфо

5. септембар 2013.5. сеп 2013.
КОЦЕЉЕВА

ПУЊЕЊЕ БУЏЕТА

Недавно је коцељевачки локални парламент разматрао и усвојио извештај о извршењу одлуке о буџету ове општине за првих шест месеци текуће године. Ова локална самоуправа предвидела је нешто више од 340 милиона динара у буџету.
У првој половини године укупни приходи и примања из свих извора остварени су у износу од скоро 160 милиона динара, односно готово 47 одсто. Локална самоуправа је планирала да ће у току 2013.године имати расходе у износу од око 356 милиона динара, те да ће мањак средстава надоместити пренетим вишком из претходне године.
Из општинске касе до краја јуна месеца потрошено је нешто мање од 128 милиона, тј. 37,29 одсто од годишњег плана, па су приходи у односу на расходе већи за преко 25 милиона динара.
У полугодишњем извештају одељења за финансије и локалну пореску администрацију о извршењу буџета наводи се да су трансфери од других нивоа власти, приходи који учествују са око 53 одсто у укупним буџетским приходима, остварени у износу од преко 81 милион динара, односно скоро 43 одсто.
И учешће пореских прихода у укупном буџету је у значајном проценту. Остварење ових прихода у првих шест месеци је више од 46 одсто од планираних. У овој групи прихода, како се наводи у извештају, највеће остварење у односу на годишњи план је код пореза на приход на имовину, потом код пореза на друге приходе, али и код пореза на зараде чија стопа је од јуна месеца са 12 смањена на 10 одсто, што је утицало и на мање остварење овог прихода.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa