Инфо

19. септембар 2013.19. сеп 2013.
ИЗ ПЕРА НАЈСТАРИЈЕГ ЖИВОГ ПИСЦА СРБИЈЕ

ЧИКА ВИТА ОД А ДО Ш

Књига „Шабац од А до Ш“, изникла ових дана из литерарне баштине Витомира Вите Бујишића ““ 23-ћа у укупном његовом снопу ““ исказује Витину умну виталност у његових 96 лета, кроз приказ виђених Шапчана у прохујала доба
Књигу посвећује, како аутор наводи на унутрашњој страни корица: „Драгим колегама: Обраду Ковићу, Стеви Матићу, Николи Девури, Томиславу Арсеновићу, Пери Савковићу, Драгану Филиповићу, Радовану Миразовићу, Миленку Ковачевићу, Бори Ољачићу, Слободану Ристановићу, Драгану Мићићу, Стани Муњић, Вељи Милошевићу и Милојку Ђоковићу, са којима сам се највише дружио у мојим поодмаклим годинама и мењао мишљења о прошлости, садашњости и будућности Србије“. Сви су они, свако на свој начин и својевремено, остављали траг у својим публикацијама, књигама, изјавама и написима у радијским, електронским и штампаним медијима о чика Вити, свом поштоваоцу и учитељу новинарског заната и умећа.
Рецезент књиге је Обрад Ковић. Ликовна решења корица су Радована Миразовића. Техничка обрада и унос текста су Слободана Благојевића. Печатирана је у престижној шабачкој штампарији „Чивија Принт“.
Од 1999. до данас, Бујишић је обелоданио 22 књижна наслова, а први ““ „Штампа и радио у Подрињу“, пре скоро четири деценије. После сваке је био упитан од пријатеља, али и незнаних поштовалаца: „А која је следећа књига?“, са жељом за дуг, пре свега, животни, потом и за стваралачки стаж. Ово питање се и надаље подразумева.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa