Инфо

17. октобар 2013.17. окт 2013.
БИБЛИОТЕКА ШАБАЧКА ПРОСЛАВИЛА 166. РОЂЕНДАН

ДУГ И ИСПУЊЕН ЖИВОТ

Отмено, како доликује овој институцији културе, Библиотека шабачка је, прошлог петка, прославила 166. година постојања. Видео презентацијом „Модерна, а на начин старински“, Соња Бокун Ђинић, директорка, представила је активности које је овај храм културе имао у току протекле године.
- Данас смо презентовали рад Библиотеке у нашој личној историји времена, коју рачунамо од октобра до октобра. Како се ради модерно, а на старински начин? Поштујући своју традицију, и истовремено живећи у духу и складу са временом, са технолошким могућностима којима располаже век у коме живимо, рекла је Бокун Ђинић.
Здање Владичанског двора и његову патину мудрости и старине, овом приликом, испунили су слајдови који су приказали живот Библиотеке између два октобра. Било је разних дешавања, од куповине старих књига с краја 18. и почетка 19. века и њихове рестаурације, евидентирања старе библиотечке грађе до виртуелне библиотеке и веб сајта „Књигождери“, заседања Језичке владе и гостовања актуелних књижевних и других уметничких стваралаца нашег времена.
- Прича о Анексу увек дође на крају, а могла би бити и на почетку, као подухват који још увек траје, а за који верујем да ће бити завршен у доба које није далеко од нас, додала је Бокун Ђинић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa