Инфо

21. новембар 2013.21. нов 2013.
СЛЕДЕЋЕ ГОДИНЕ ПОЧИЊЕ ИЗГРАДЊА СИСТЕМА ЗА НАВОДЊАВАЊЕ

НОВА ПОДРШКА АГРАРУ

Градоначелник Шапца Милош Милошевић и директор Јавног предузећа „Србијаводе“ Горан Пузовић, разговарали су прошлог четвртка о почетку изградње система за наводњавање на подручју града Шапца
Пољопривреда представља велику развојну шансу Србије, а како би резултати у овој грани били још бољи, неопходно је улагати у модернизацију производње, истакао је Горан Пузовић, директор Јавног предузећа „Србијаводе“, приликом састанка са градоначелником Шапца Милошем Милошевићем.
- Нажалост, тренутно се у Србији наводњава само један одсто обрадивог земљишта. Због тога смо принуђени да отворимо нову страницу у овој области. Препознали смо подручје Шапца као апсолутни приоритет у Србији, те ћемо настојати да следећег пролећа започнемо радове на изградњи система који ће покривати десет хиљада хектара, а који ће представљати базу за све оно што ће доћи касније, рекао је Пузовић
Новац за ову инвестицију обезбеђен је из кредитног фонда Уједињених арапских емирата, а први радови биће изведени у Мачви.
- Очекује се да у наредних месец-два дана буде потписан споразум са партнерима из иностранства, а део новца предвиђеног уговором доћи ће у Шабац. Ради се о износу од око 600 милиона динара. Главни пројекат је завршен, усаглашени су термини за добијање грађевинске дозволе, те се надамо да ћемо у априлу, или мају наредне године, почети са радовима, истакао је Пузовић.
Шабац је спремно дочекао шансу да побољша пољопривредну призводњу, захваљујући добро припремљеној пројектној документацији.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa