Инфо

28. новембар 2013.28. нов 2013.
ШАНСА ЗА НЕЗАПОСЛЕНЕ

ПРЕКВАЛИФИКАЦИЈОМ ДО ЛАКШЕГ ЗАПОСЛЕЊА

Представници шабачког Центра за стручно усавршавање и Занатско образовног центра „Аџија“ из Новог Сада, потписали су прошле недеље уговор о пословној сарадњи.
Кроз 35 образовних профила, Шапчани ће, по формирању заинтересованих група имати шансу да се преквалификују или стекну нова знања и вештине.
- Право да похађају курсеве имају сви појединци који пронађу интерес да се усаврше у некој професији, или да се баве занимањем које је другачије од њиховог примарног. На тај начин ће бити конкурентнији на тржишту рада и имати веће шансе да се запосле. У томе је и суштина ове сарадње, јер она представља један од начина борбе против незапослености, рекао је Горан Стојићевић, директор Центра за стручно усавршавање.
Представници Занатско образовног центра „Аџија“ истичу да највеће интересовање влада за курсеве који омогућавају рад у иностранству, и оне из области самосталних услужних делатности.
- Један од најпопуларнијих програма ја Центар за стручно оспособљавање и усавршавање који се односи на преквалификације и доквалификације у виду заната. Ту спадају занати машинске, прехрамбене и угоститељски струке. Имамо и понуду заната у школи лепоте, где се едукују фризери, козметичари, масери, маникири и педикири. Имамо и Центар за перманентно образовање, где су најзанимљивији курсеви књиговодства, пословно-техничких секретара и дактило оператера, навела је Наташа Илић Миловац, директорка Занатско образовног центра „Аџија“

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa