28. novembar 2013.28. nov 2013.
ŠANSA ZA NEZAPOSLENE

PREKVALIFIKACIJOM DO LAKŠEG ZAPOSLENjA

Predstavnici šabačkog Centra za stručno usavršavanje i Zanatsko obrazovnog centra „Adžija“ iz Novog Sada, potpisali su prošle nedelje ugovor o poslovnoj saradnji.
Kroz 35 obrazovnih profila, Šapčani će, po formiranju zainteresovanih grupa imati šansu da se prekvalifikuju ili steknu nova znanja i veštine.
- Pravo da pohađaju kurseve imaju svi pojedinci koji pronađu interes da se usavrše u nekoj profesiji, ili da se bave zanimanjem koje je drugačije od njihovog primarnog. Na taj način će biti konkurentniji na tržištu rada i imati veće šanse da se zaposle. U tome je i suština ove saradnje, jer ona predstavlja jedan od načina borbe protiv nezaposlenosti, rekao je Goran Stojićević, direktor Centra za stručno usavršavanje.
Predstavnici Zanatsko obrazovnog centra „Adžija“ ističu da najveće interesovanje vlada za kurseve koji omogućavaju rad u inostranstvu, i one iz oblasti samostalnih uslužnih delatnosti.
- Jedan od najpopularnijih programa ja Centar za stručno osposobljavanje i usavršavanje koji se odnosi na prekvalifikacije i dokvalifikacije u vidu zanata. Tu spadaju zanati mašinske, prehrambene i ugostiteljski struke. Imamo i ponudu zanata u školi lepote, gde se edukuju frizeri, kozmetičari, maseri, manikiri i pedikiri. Imamo i Centar za permanentno obrazovanje, gde su najzanimljiviji kursevi knjigovodstva, poslovno-tehničkih sekretara i daktilo operatera, navela je Nataša Ilić Milovac, direktorka Zanatsko obrazovnog centra „Adžija“

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa