Инфо

5. децембар 2013.5. дец 2013.
ОБНОВА ДОМА У МАЧВАНСКОМ ПРИЧИНОВИЋУ

У СЛУЖБИ СВИХ МЕШТАНА

Реконструкција крова Дома културе у Мачванском Пирчиновићу приведена је крају прошле недеље.
После свега месец дана од почетка радова завршена је реконструкцја крова на Дому културе у Мачванском Причиновићу. Са 23 хиљаде комада нових црепова, седам кубика летви и шест кубика потрошног материјала и грађе, темељно је обновљен објекат који много значи мештанима.
- Дом је једино место у селу где се окупља како омладина, тако и старији мештани. Овај простор нам много значи, јер се у њему налазе и објекти које издајемо у закуп а новчана средства улажемо у саму зграду. Интерес је целе месне заједнице да нашем Дому културе вратимо стари сјај, како би поново служио на част свим мештанима, истакао је Рајко Мијатовић, председник Савета месне заједнице Мачвански Причиновић.
Вредност инвестиције износи око два и по милиона динара, о чега је Министарство регионалног развоја обезбедило 1. 800 000, док је из градског буџета издвојено 700.000 динара. Током последњих десет година, реализовано је још неколико значајних пројеката у овом месту.
- Историја сарадње града и Мачванског Причиновића је веома дуга. Од 2003. године урађена је телефонизација, изграђена путна инфраструктура и јавна расвета, развијена водоводна мрежа, а велику пажњу посветили смо уређењу школе и амбуланте. Сама је у Мачванском Причиновићу, као и у осталим местима, на ред дошло уређење центара села, где се врло често налазе домови културе. У највећем броју случајева, они су у лошем стању, те им је реконструкција неопходна, како би оправдали улогу најважнијег места за друштвени живот села, рекао је градоначелник Шапца Милош Милошевић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa