Инфо

5. децембар 2013.5. дец 2013.
ПРИХОДИ ОД ПОРЕЗА НА ИМОВИНУ ОСТАЈУ У СЕОСКИМ МЕСНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА

ВИШЕ НОВЦА ЗА УРЕЂЕЊЕ СЕЛА

Представници сеоских месних заједница предложили су градоначелнику Шапца Милошу Милошевићу иницијативу о промени начина улагања у сеоске средине.
Градоначелник Шапца Милош Милошевић разговарао је у уторак са представницма 12 месних заједница о иницијативи која би могла да омогући људима на сеоском подручју да самостално одлучују о уређењу села и животу у њима. Прикупљена средства од пореза на имовину ће, из буџета града, бити прослеђена на места где су прикупљена, а мештани ће одлучивати о томе како ће се она трошити.
- Савети месних заједница ће од новца прикупљеног кроз порез на имовину финансирати потребе села. Та средства улагаће се у одржавање домова кулутре, објеката спортске инфраструктуре, капела и парохијских домова, али и за уређење центара села и финансирање културно уметничких друштава. Ова иницијатива повећава одговорност савета месних заједница у вези са одређивањем примарних циљева и начина на који ће новац бити утрошен. Она ће довести и до тога да ће ојачати стручне службе Градске управе које се баве месним заједницама, што значи да им оне увек морају бити на располагању у самоуправним активностима, рекао је Милошевић.
Порез на имовину по домаћинству износи хиљаду динара, што значи да ће на годишњем нивоу, месна заједница са пет стотина домаћинстава имати на располагању пола милиона динара за уређење села.

Најновији број

16. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa