Инфо

11. март 2010.11. мар 2010.
ПРОМЕТ У ШАБАЧКИМ ТРГОВИНАМА

И НИСКЕ ЦЕНЕ ПРАЗНЕ КОРПУ

У шабачким трговинама кретање промета је различито. Негде је продаја порасла, негде опала. Таква је ситуација и са куповном моћи грађана. Појединци кажу да се не одричу, али многи наглашавају да тешко живе
Пад промета у односу на прошлу годину је незнатан, чак бележимо раст у неким месецима, док је пад пристутан када ову годину поредимо са претпрошлом, каже Бранислав Маџаревић, руководилац пословне јединице “Интерекса“ у Шапцу.
Према проценама, цене производа су све ниже и ниже, а тенденција је таква због велике конкуренције на тржишту настојања да се политиком ниских цена задрже купци. Маџаревић је истакао да у “Интерексу“ доста производа има непромењену цену у односу на претходне године и да се иде на смањење зарада и маржи разних фирми. У понуди овог маркета имају два до три католога месечно са акцијским ценама.
- Уобичајни артикли који прате свако снижење су уље, шећер, брашно, воће и други производи у зависности од доба године или близине празника. Наши потрошачи троше више новца у односу на прошлу годину, нагласио је директор.
За разлику од супер маркета где је пословање у плусу, ситуација у мањим трговинама је другачија.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa