Инфо

11. децембар 2014.11. дец 2014.
КУДА ЗА НОВУ ГОДИНУ

НАЈЧЕШЋЕ КОД КУЋЕ

Интересовање Шапчана за новогодишње аранжмане туристичких агенција никада није било мање. Најпоразније је што се нико чак ни не распитује.
- Код нас постоји интересовање само за туру Вишеград ““ Требиње ““ Дубровник ““ Мостар ““ Сарајево која је 145 евра и укључује три ноћења са доручком и дочеком и очекујемо да то буде попуњено. Што се тиче других понуда, ретко да уђе и да пита. Више су, чак, заинтересовани људи са стране, из Новог Сада или Руме, него Шапчани, каже Јелена Макевић из “Венере“ и додаје да ситуација није боља ни у другим агенцијама.
Ово потврђује и Љиљана Алфиревић из “Интертурса“ која се присећа и времена када су у овој агенцији чекали у реду да уплате зимовања на домаћим планинама. Сада бележе само по неколико резервација.
- Као и сваке године, у понуди имамо доста аранжмана, лепих, разноликих и повољних, али и оних скупљих и квалитетнијих. Нудимо планине, где је дочек Нове године у склопу зимовања, као и европске метрополе као што су Беч или Будимпешта, који су близу али ипак другачији. Цене су од 40 до 120 евра и те најниже су за аранжмане без ноћења. Креће се ноћу, дан се проведе на одредишту, док је дочек на тргу и повратак је у раним јутарњим часовима. Интересовање је, бар што се Шапца тиче, доста смањено ове године. Ипак, постоји могућност да се неко предомисли и у последњи час, наводи Љиљана Алфиревић.
Нова година ће се, очигледно, најчешће дочекивати по кућама и у локалним кафанским варијантама. Међутим, није новац увек једини разлолог да се не оде нигде.
- Имала сам у плану да Нову годину дочекам у иностранству. Иако сам од првобитно планирана два слободна дана, од газде ипак тражила само један, нисам добила ни толико. Тачније, рекао ми је да могу да одем, али да се више не враћам, каже један запослена Шапчанка, а њено искуство није усамљено код запослених у приватном сектору.
Где год се налазили за Нову годину, лепо се проведите, са надом да ће следећа година бити боља.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa