Инфо

11. децембар 2014.11. дец 2014.
ВЕЛАТЕРАПИЈА

ВАТРА У КОСИ

Коса је украс лица и један од најјачих адута женске лепоте, а како би то и остала мора се неговати. Данас поред уобичајених третмана неге, за храбрије даме на располагању је и спаљивање косе. Шабачки фризер Никола Кулезић у свом салону косу не третира маказама већ ватром.
- Велатерапија је шишање уз помоћ пламена свеће. Спаљивањем косе се затвара кутикула длаке и она не може да цвета. На овај начин кратимо све оштећене крајеве, не само коначну дужину, него и најкраће и најоштећеније длаке - каже Никола Кулезић, фризер.
Благотворно дејство ове технике потврђују и задовољне муштерије које се без страха враћају и понављају третман, а долазе девојке из целе Србије.
- Изгледа страшно али у сигурним сам рукама и ово је шишање као и свако друго - каже једна од муштерија у салону Ивана Јовановић.
Коса и пламен заједно дају драматичан ефекат али Кулезић уверава да ништа не може поћи по злу и да је шишање на овај начин потпуно безбедно.
- Егзибициониста сам и волим да експериментишем. За мене је овај третман рутина и не може ништа лоше да се деси. Прамен се увија скроз и остају само оштећени врхови који вире и који се спаљују а коса увијена у прамен не може да се запали јер нема кисеоника - каже Кулезић.
Велатерапија је популарна у Бразилу и није новина јер су се људи на овај начин шишали пре него што су маказе откривене а делотворнија је јер успорава цветање длаке и омогућава да хранљиве материје продру у унутрашњост власи. Такође, њена предност у односу на обично шишање је што дужина косе остаје иста.
Никола Кулезић ради као фризер већ 10 година и поред бројних признања успео је и да обори Гиниса и исплете најдужу плетеницу на свету која је била дугачка 820 метара. Он је овом приликом користио 500 плетеница које је након плетења састављао више од 5 сати.
Д. Мићић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa