Инфо

11. децембар 2014.11. дец 2014.
ОМЛАДИНСКИ РУКОМЕТНИ КЛУБ “МАЧВА“ БОГАТИЋ

УСПЕХ ЗА РЕСПЕКТ

У такмичарској сезони 2012./2013. Омладински рукометни клуб “Мачва“ из Богатића, некадашњи српсколигаш, прелази у другу лигу Центар. То је и означило, на најбољи начин повратак рукомета у општину Богатић, после дугог затишја.
“Мачва“ је у дебитанској сезони освојила скромно пето место. У истом периоду рукометни ентузијасти у овом крају формирали су школу рукомета. Њу данас чини 60 дечака 1999/2002 годиште.
Ове такмичарске сезоне “Мачва“ је првак Друге лиге Центар са укупно осам победа и једним поразом и великим амбицијама да уђе у прволигашко рукометно друштво. Постигли су завидан просек голова по утакмици од 32 уз 24,6 примљених, што је за сваку похвалу и респект. Директор клуба, некадашњи врстан и искусан рукометаш Мирољуб Станић, прогнозира да је његова екипа озбиљан кандидат за пласман у Прву лигу уз екипе Земуна, Металопластике два и Уба.
Друга екипа “Мачве“ се такмичи у Трећој лиги Центар, што је за сваку похвалу посебно узимајући у обзир тешку економску ситуацију у земљи.
- За прву екипу “Мачве“ играју искусни суперлигашки играчи Антонијевић, Лукић, Ненадовић, Пајић, браћа Кречковић и други. Наша деца имају заиста од кога да уче и брже улазе у тајне рукомета. Садашњи успех је у толико већи ако се зна да “Мачва“ и кад је домаћин, она је уствари гост, јер игра у Шапцу, будући да се утакмице Друге лиге обавезно играју у халама спортова, закључује Станић, уверен да ће ускоро прволигашке утакмице ОРК “Мачва“, љубитељи овог динамичног и захтевног спорта моћи да гледају у хали спортова у Богатићу, чији довршетак градње се очекује почетком наредне године.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa