Инфо

18. децембар 2014.18. дец 2014.
САВЕТИ

МАЛИ СТАН

Уколико живите у мањем стану, ево пар корисних савета како да барем наизглед тај простор учините већим, али и функционалнијим.
Уска дневна соба
Ако вам је дневна соба иде у дужину више него у ширину, поделите тај простор у три засебне целине за седење користећи мањи комадни намештај. Користите огледала као декоративни елемент у овој просторији, јер ћете тако осветлити читаву просторију дневним, али и вештачким светлом.
Вишенаменски намештај
За мале просторе идеалан је намештај који има вишеструку намену. Уколико можете себи да приуштите квалитетне комаде намештаја који могу да се склапају и тако добију вишеструку намену, ово је идеално решење јер ћете учинити ваш простор функционалнијим.
Боја
Окречите стан у једну боју. Препорука је да то буду благи тонови који неће чинити просторије мањим него што јесу, а уједначен тон кроз целу кућу ће допринети да ваш стан визуелно изгледа веће.
Што једноставније
Још једно од правила да мали стан изгледа веће је тако што га нећете претрпати ни намештајем, али ни ситницама. Избегавајте подне простирке и миље на намештају, а украсне фигуре сведите на минимум. Централни део собе би требало оставити слободан, јер ће створити илузију ширине простора.
Велики комад намештаја
Ако имате засебну спаваћу собу у малом стану, слободно купите што већи кревет. Овај доминантан али и главни комад у спаваћој соби ће одвући пажњу на чињеницу да вам је соба мала јер ће он бити у центру пажње, те ће вам се соба учинити барем привидно већом него што то и јесте.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa