Инфо

18. децембар 2014.18. дец 2014.

ГраЂани Србије незадовољни Животом

Грађани Србије су незадовољнији својим животом и економским приликама у односу на грађане ЕУ, а и једне и друге највише брине незапосленост, показало је јесење истраживање Европске комисије, „Еуробарометар“.
Према том истраживању о ставовима грађана, спроведеном у новембру у 35 земаља - 28 земаља ЕУ и шест земаља кандидата за чланство, 79 одсто грађана ЕУ је задовољно својим животом, док је у Србији то 48 одсто грађана.
Више од половине грађана ЕУ (56 одсто) сматра да им је професионални живот добар, а у Србији 24 одсто, наводи се у истраживању чији су резултати објављени у децембру.
Трећина грађана Србије је оценила своје финансијско стање као добро, а 64 одсто као лоше, док је на нивоу ЕУ тај однос обрнут - у просеку 65 одсто грађана ЕУ сматра своје финансијско стање добрим, а 32 одсто лошим.
Да је економска ситуација у земљи добра сматра осам одсто грађана Србије, а 91 одсто сматра да је лоша. У ЕУ у просеку 34 одсто грађана сматра да је економска ситуација добра, а 63 одсто да је лоша, пише портал „ЕурАктив Србија“.
Када је реч о незапослености, велика већина грађана Србије, 93 одсто, сматра да ствари не стоје добро док пет одсто оцењује стање као добро. У ЕУ 73 одсто грађана сматра да је стање на том плану лоше, а 24 одсто да је добро.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa