Инфо

8. јануар 2015.8. јан 2015.
СПОМЕНИК У БОГАТИЋУ СТРАДАЛИМ МАЧВАНИМА У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ

ЗА СВАКОДНЕВНО СЕЋАЊЕ

Споменик “Сељацима и ратницима Мачве од 1912. ““ 1918. године“ пре неколико дана свечано је откривен у дворишту ОШ “Мика Митровић“ у Богатићу. Иницијатива да се на овај начин укаже почаст страдалим мачванским сељацима у Првом светском рату потекла је од Удружења грађана “Мачва“, а подржана је и од стране локалне самоуправе.
-Наша жеља је била да се, у будуће, општина Богатић, као и цела Мачва, не обележава овакве пригоде само у годинама јубилеја, него да имамо стални амбијент где ће деца и младе генерације учити о правим вредностима и здравом избору, рекао је Драган Аврић, испред УГ “Мачва“.
Председник општине Богатић, Ненад Бесеровац навео је да ће општине у наредним годинама низом акција и манифестација подсећати на ратне године.
-Надам се да за нашу земљу долазе боља времена и да више никада нећемо бити у прилици да свој патриотизам доказујемо на бојном пољу истакао је Бесеровац.
Изглед споменика осмислио је графички дизајнер Света Дамњановић, родом из Глушаца, чији су преци учествовали у ратовима. Према његовим речима, у изради спомен ““ обележја водила га је идеја о стрицу који је био носилац Карађоређева звезде са мачевима.
Откривању споменика су поред представника локалне самоуправе и ученика школе, присуствовали и бројни грађани. Поводом овог догађаја одржана је и свечана академија, а на њој су гости били и представници Српске православне цркве, Војске Србије, као и јавних установа у Богатићу.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa